Electric Brother lansează ”drum”, primul EP care spune prin muzică povestea Via Transilvanica

Zaga Brand prezintă pe 12 aprilie, de la 20:30, în Club Expirat, o fascinantă poveste românească, în sunete.  Electric Brother lansează primul album care sintetizează, cu ajutorul sunetelor înregistrate în timpul unei călătorii inedite pe cel mai cunoscut drum cultural al României, via Transilvanica.

Trei piese concentrează emoțiile întâlnirii cu oameni, locuri, obiceiuri, meșteșuguri și chiar animale, generând o poveste vie, într-un limbaj universal, care poartă orice ascultător pe un traseu de 1.400 de km de Via Transilvanica.

”Există două feluri de sunete în jurul nostru: cele din natură și cele făcute de om. Sunt fascinat de ambele, le vânez, sunt atent la tot ce iese din zgomotul de fond pe care ne-am obișnuit să îl ignorăm. drum este despre cărarea pe care toti ar trebui sa o străbatem măcar odată în viață, din nord, de la Putna sau din casele huțulilor, prin păduri și peste dealuri, până jos, în sudul cald al Drobetei, prin curți și gospodării, pe pământ bătătorit, adunănd muzica oamenilor.

Trei piese create pe 1.400 de km de Via Transilvanica, parcurși la pas, cu trenul, cu mașina, alături de prieteni. Sute de sunete culese distinct – vibrații de pași, conuri si crengi, magie de sticlar, sunet de tilincă si de fluier ciobanesc, de fus de tors lana sau de orgă de biserica.

Dar drum este și despre acel spațiu unde lăsăm urme prin tot ce facem, bun sau rău. Spațiul comun de care trebuie să fim conștienți și de care trebuie să avem grijă.

Albumul drum este un proiect care nu se putea realiza fără suținerea prietenilor de la Cronicari Digitali și Raiffeisen Bank România, cărora le mulțumesc pentru că acordă atenție culturii și muzicii”, spune Electric Brother.

INTRAREA LA EVENIMENT ESTE GRATUITĂ.

  •  Marți, 12.04.2022
  • Live: 20:30
  • Expirat, Halele Carol

Detalii complete în evenimentul creat pe Facebook

Chiar dacă restricțiile s-au ridicat, vom trăi în continuare cu COVID-19, așa că ai grijă de tine și de cei din jur! Noi îți recomandăm să porți în continuare masca de protecție în interior și în zonele aglomerate.